Friday, November 7, 2008

Athens Photo November



"The way the girls are holding themselves; the way they are holding their hands, their expressions – they became something else. They really took on a life of their own and had an impact on me."
Συναισθηματικά φορτισμένες φωτογραφίες από κορίτσια της Ανατολίας όλα ντυμένα με την υποχρεωτική σχολική ποδιά, που κοιτάζουν μετωπικά το φακό, που θυμίζουν τις απεικονίσεις των γονιών και των παπούδων μας στις θρυλικές ασπρόμαυρες οικογενειακές φωτογραφίες όπου εκτός από τα πρόσωπα των αγαπημένων ανθρώπων αποκαλύπτεται η ζωή και ο τόπος 50 χρόνια πίσω, τα φτωχικά σπίτια και οι απλωμένες εκτάσεις της υπαίθρου.
Η φωτογράφος Vanessa Winship έχει βραβευτεί με το Sony International Photography award για τη σειρά αυτή φωτογραφιών. Ταυτόχρονα νοσταλγική καταβύθιση αλλά κυρίως ρεαλιστική κατάθεση φωτορεπορτάζ για μια διαφορετική παιδική ηλικία σε ένα ταραγμένο μέρος του κόσμου. Αξίζει να δει κανείς αυτές τις φωτογραφίες στη γκαλερί Cats n' Marbles στην οδό Φωκυλίδου στα πλαίσια του μήνα φωτογραφίας της Αθήνας, μία από τις δεκάδες εκθέσεις που τρέχουν αυτό τον καιρό σε διάφορα μέρη, και σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες.

2 comments:

Antoine said...

Βρίσκω την τέχνη της φωτογραφίας εξαιρετική. Και η Θεσσαλονίκη διαθέτει αρκετά καλό Μουσείο Φωτογραφίας.

Χαιρετώ!

celsius33 said...

και μένα μου αρέσει πολύ η φωτογραφία, έχω ακούσει για το μουσείο της θεσ/νίκης αλλά δεν έχω πάει, αν κατέβεις αθήνα πέρνα από το μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς την έκθεση για τον Koudelka θα σου αρέσει, να σαι καλά!!