Friday, August 17, 2007

Τι να ψηφίσω φέτος ?



H εικόνα των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών στα κανάλια από δω και στο εξής και χωρίς να το θέλω μου προκαλεί εμετό. Το εννοώ αυτό , και δεν μπορώ να το συγκρατήσω . Το ίδιο φρούτο μασημένο δεκαετίες επί δεκαετιών , οι ίδιες απαράλαχτες φάτσες , τα ίδια απαράλαχτα συνθήματα , οι ίδιες εμμονές , οι ίδιες κατηγόριες ...
Εμετός και μόνο εμετός . Στη θέα του Κωστάκη , στον παχουλό ωχαδερφισμό του , τυπικός ως σύγχρονος νεοέλλην , στη θέα του Γιωργάκη , ο άνθρωπος που ξέρει ότι είναι σε λάθος πόστο γιατί τον βάλανε να πουλάει λάθος εμπόρευμα .
Μου φαίνεται αδιανόητο και σ αυτές τις εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα να πάρουν το 80% που εξασφαλίζει την αρπαγή τους , την ανεντιμότητα , το αίσχος της παρουσίας τους σ 'αυτή τη χώρα . Που δε θέλει να μάθει , και δεν μπορεί ν αλλάξει ...και σ αυτό φταίνε και οι δυο τους και όλο το σύστημα από πίσω.
Και όμως τα κανάλια και οι εφημερίδες δε θ αφήσουν τον λαό να τους μαυρίσει. Εκεί , η πλύση εγκεφάλου , σε κάθε σπίτι , σε κάθε καφενείο , σε κάθε βεράντα στις 8 το βράδυ. Οι μονομάχοι , και τα όπλα των μεγάλων......ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧ!
Όχι εμείς οι λίγοι , που όμως είμαστε εν δυνάμει περισσότεροι ΑΣ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ, ας δηλώσουμε την επιθυμία μας για μια αλλαγή , τρόπου ήθους, IQ τελικά, γιατί αυτοί είναι για IQ αγελάδος.
Μια χώρα που υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά ,με διάτρητους νόμους , διάτρητη δικαιοσύνη , διάτρητη οικονομία , και ακόρεστη δίψα για βόλεμα.Μια χώρα ατιμωρησίας και χαμηλής ελπίδας . Μια χώρα που η συναλλαγή ξεκινά καταρχήν μέσα στην οικογένεια. Μια χώρα που βυθίζεται στην αδιαφορία για αυτό που γίνεται έξω , παρά μόνο για την πάστρα του σπιτιού και των παιδιών της. Μέχρις εκεί , τα άλλα είναι πολυτέλειες για άλλους πολιτισμούς, τους ξενέρωτους τους Ευρωπαίους.

Μια πόλη που σε εξαναγκάζει σε έναν μικροαστισμό λούμπεν , που όλοι πασχίζουμε να φαντασιωθούμε την έξοδο μας από αυτόν , έστω και για λίγο , και υπόλοιπες πόλεις κλώνους που βουλιάζουν στην έλλειψη οράματος , σε κακό σχεδιασμό , κακή αρχιτεκτονική , αβέβαιο μέλλον.

ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΩ. Και είμαι αποφασισμένος , και προσπαθώ όπου σταθώ να πω αυτά που θέλω να πω για αυτές τις μούρες που ζητούν την ψήφο μου.
Ας μαυρίσουμε μια φορά φέτος , όσο το δυνατόν περισσότεροι , να μη δούμε ειδήσεις , να ακούσουμε εναλλακτικές φωνές , να διαβάσουμε καλές εφημερίδες , να επιδιώξουμε καταρχήν νοητικά μια αλλαγή μεγαλύτερη από τους δυό του muppet show που ικετεύουν μελοδραματικά την ψήφο μας . Τον Προκόπη , τον Κώστα , το Γιωργάκη , τη Βάσω , τη Ντόρα ..μπλιαχ.
Επιτέλους αυτή τη χρονιά , ας ξυπνήσουμε , γιατί είμαστε νέοι και θέλουμε αλήθεια , και γιατί δε μας δένουν ακόμα τα συμφέροντα των μπαμπάδων και των παπούδων μας . Και μπορούμε την αλήθεια μέσα μας , να την περάσουμε και απέξω μας. Ίδωμεν παίδες, ίδωμεν ..

7 comments:

etalon said...

Ποσο αυτονόητα ειναι ολα αυτα που γραφεις.Ελπιζω να μου επιτρεπεις να το κανω link και σε μενα αυτο. Φοβαμαι οτι αν γραψω κατι εγω , δεν θα αποφυγω υβριστικα και ασχημα λόγια για ολους αυτους "τους νταβατζηδες του 80%" που καταστρεφουν την καθημερινοτητα μου και εφτελιζουν τα ονειρα μου. Που με αναγκαζουν να συντηρω ενα συστημα λαμογιων ενθεν κακειθεν εις βαρος της προσωπικης μου ευπρεπιας,αγωγης και πολιτισμου. Ευγε για το κειμενο σου, διπλο ευγε που απεφυγες μα γινεις υβριστικος .
Γιατι να μην εισαι εσυ υποψηφιος?

Desposini Savio said...

..αυτές τις μέρες συζητώ με τους γονείς μου. τους ρωτάω τι θα ψηφίσετε; για πρώτη φορά τους είδα να αμφιβάλουν, δεν ξέρουν ακόμη μου απαντούν. όταν τους είπα ότι θα ρίξω άκυρο, με ένα κατεβατό μπινελίκια για όλη τη κοροιδία, για τα ρουσφέτια, τις προδοσίες, την απόλυτη εξαπάτηση, το κάψιμο της πάρνηθας, τη ξεφτίλα παιδεία, τις ελεεινές παροχές, μου είπαν.. "μα παιδί μου άκυρο μη ρίξεις, ψήφισε εστω αριστερά". ΠΛΑΚΑ μου κάνετε λέω.
ΜΑΥΡΟ θα ρίξω. Και έτσι όπως έχω μαυρίσει φέτος θα είμαι και σετάκι.

Alex A. said...

Το λευκό, το άκυρο και η αποχή ευνοούν τους "μεγάλους" - απλά η ψήφος δεν προσμετράται. Ψηφίζοντας ένα μικρό κόμμα, τους "κόβουμε" έστω λίγη από τη φόρα. Ας το κάνουμε!

gay super hero said...

Δεν κατάλαβα τί ακριβώς προτείνεις σε αυτό το ποστ. Για μένα το λευκό και το άκυρο είναι στάση αδιαφορίας και αφορισμού των πάντων, χώρια που τελικά "φουσκώνει" τα ποσοστά των μεγάλων (όσο μικραίνει η πίτα, τόσο μεγαλώνουν τα κομμάτια). Συμφωνώ ότι τα δύο μεγάλα κόμματα λίγα έχουν πλέον να προσφέρουν στα θέματα που πραγματικά θεωρώ ότι καίνε - και που για μένα είναι το περιβάλλον, η παιδεία και ο πολιτισμός, η ποιότητα των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας διοίκησης και ο χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Τότε να ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα. Κατά την άποψή μου όποιος ψηφίζει ΛΑΟΣ και ΚΚΕ επικροτεί με την ψήφο του τις δύο εγκληματικές ιδεολογίες του 20ου αιώνα και αυτούς που θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, πολύ πίσω. Δεν φτάνει να είναι ένα κόμμα μικρό για να αξίζει την ψήφο μας. Δια της εις άτοπον απαγωγής μένει μόνο ο Συνασπισμός που αν και έχει δώσει κάποια καλά δείγματα, απέχει πολύ από το ιδανικό. Τελικά μου φαίνεται, ούτε εγώ έχω κάτι να προτείνω!

stefan said...

ενδιαφέρων το σχόλιο celsius,
τώρα το πρόβλημα του τι θα ψηφίσουμε είναι μεγάλη κουβέντα. Θα συμφωνήσω με την δεσποσύνη ,η περιρρέουσα ατμοσφαίρα είναι άρρωστη και η ξεφτίλα έχει πιάσει πάτο.Το ζήτητμα είναι η κοινωνία να απορρίψει την έννοια του πολιτικού κόστους και επιτέλους στα μεγάλα θέματα να μιλήσουν όλοι ανοιχτά.Το ερώτημα είναι αν οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο από τον αντικατοπτρισμό της κοινωνίας μας ,η αγία ελληνική οικογένεια,τα δικά μας παιδιά είναι τα καλύτερα, έλα μωρέ, ωχ αδερφέ , άστο ρε μεγάλε,όλοι έτσι κάνουνε. Σημαντικοί δεν είναι οι επιστήμονες και οι διανοητές αλλά τα μοντέλα,οι αθλητές της ντόπας, οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής ,οι κυρίες των Β.Π και Ν.Π,οι γλάστρες ,οι δήθεν τραγουδιστές και ηθοποιοί.Ο ανθρωπισμός ,η αξιοκρατία,η δικαιοσύνη και η ισονομία είναι μόνο επιφάσεις.
Όσο για το ένα μικρό κόμμα που δεν είναι αγκυλωμένο στον πατερούλη Στάλιν ή στο φασισμό και την θεοκρατία ( βλέπε ΚΚΕ,ΛΑΟΣ )πρέπει να κάνει σημαντική προσπάθεια για να το ξαναψηφίσω.Μαύρο λοιπόν και λίγο ροζ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων-άγνωστη λέξη στην Ελλάδα.
ευχαριστώ για το χώρο.

celsius33 said...

δεν υπάρχει κανένα κόμμα να φωτογραφήσουμε , αλλά για πρώτη φορά το να ΜΗΝ ψηφίσουμε τα δυό μεγάλα κόμματα μου φαίνεται να συνιστά την πρώτη θέση , και το πρώτο βήμα για κάπου αλλού. Μαύρο με ροζ ενδιαφέρον συνδυασμός , χαίρομαι πολύ που μοιραζόμαστε όλοι ένα κοινό τόπο. Δεν είμαστε λίγοι σίγουρα.

Anonymous said...

Ουφ τι ψηφίζουμε πάλι.Σπαζοκεφαλιά και πονοκέφαλος αυτές οι εκλογές. Πάντως το "ροζ" το βρίσκω αρκετά ανεβασμένο φέτος!