Friday, June 13, 2008

Politics

Το τελευταίο δραματικό περιστατικό στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ολοκάθαρα την επιθυμία του προέδρου του να "σκοτώσει" συμβολικά τον "πατέρα" του μιας και τον φυσικό του πατέρα δεν πρόλαβε-μπόρεσε. Ως μια τελευταία πράξη αναζήτησης μιας εσωτερικής ελευθερίας μέσα από τη ρήξη. Το ΠΑΣΟΚ αν ήταν άρρωστος άνθρωπος θα έμοιαζε με έναν καρκινοπαθή που μπαίνει πια σε στάδιο καχεξίας και φθίσης από τη νόσο του. Σχεδόν η μεταμόσχευση (ΣΥΝ) δεν έχει καμμία ένδειξη.

Αυτό όμως δεν πρέπει να χαροποιεί κανέναν στη χώρα και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί πραγματικά τι άλλο μπορεί να είναι η σημερινή κυβέρνηση παρά ένας παχύσαρκος άνθρωπος, με τεράστια περιφέρεια, ζάχαρο, ουρικό, λίπη στο αίμα, μισοφραγμένες αρτηρίες που αποπνέει μια αίσθηση κακού γήρατος και καταχρήσεων που προέρχονται κατά βάση από το μαλθακό μυαλό. Ένας μεσήλικας με τζιπ που παρκάρει στο πεζοδρόμιο και ενοχλητικό life style, ένας παρτάκιας.

Το ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο, και η Νέα Δημοκρατία στον καρδιολόγο ένα βήμα πριν το έμφραγμα και το by pass. Θεωρητικά αν αλλάξει modus vivendi μήπως σωθεί.

Και κάποτε όλοι μας, και οι γονείς μας, που τους ακούγαμε στις πολιτικές συζητήσεις και τους ζωντανούς καβγάδες και ρητορείες, ελπίζανε ότι με την πολιτική μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο....

Και όσο σκέφτομαι ότι οι σημερινοί παλιοί και νέοι πολιτικάντηδες, έχουν διώξει τους φιλότιμους ανθρώπους από την κλίκα της πολιτικής τους και τους οδηγήσαν στις επιχειρήσεις, στο εξωτερικό ή στη μακάρια αδιαφορία της τηλεθλίψης δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε από την πολιτική πια. Στον παρακάτω κενό χώρο ο καθένας φαντάζεται ότι θέλει...αποτυχημένες σχολικές εκθέσεις ιδεών, πράσινα άλογα.

...


6 comments:

Artanis said...

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου...

xomeritis said...

Δύο μεσήλικες: ό ένας παρκάρει με τζιπ στο πεζοδρόμιο και άλλος, το ίδιο παχύσαρκος, πηδά από το μπαλκόνι και πέφτει πάνω στα τζιπ.

Την ασφάλεια του αμαξιού την πληρώνουμε εμείς.

etalon said...

...
κλεινω τα ματια
ανοιγω τ αυτια μου
και χανομαι για λιγο στο synth
απο Τρίτη...

...συμφωνω μαζι σου
δεν ειναι αυτό το παραξενο
το παραξενο ειναι οτι αισθανομαι πως ολοι νιωθουν το ιδιο...

celsius33 said...

χαιρετισμούς Βολιώτισα,
thomas έχεις απόλυτο δίκιο (και έμαθα ότι θα έχεις επισκέψεις σύντομα :) )
etalon ο αλαφροϊσκιωτος της γειτονιάς, μακάρι να μπορέσω να έρθω στο Synch, θα θελα πολύ, αλλά επίσης χρειάζομαι να δω θάλασσα, είναι ανάγκη και η θάλασσα.

Alex A. said...

Αυτά να τα βλέπουν όσοι τους ψήφισαν... χμ χμμ...

stefan said...

αγαπητέ Celsius νομίζω ότι οι πολιτικοί είναι από πάσα κατεύθυνση παρωχημένοι και αδιάφοροι παρά την κατάχρηση επιοινωνιακών τρυκ,βλέπε Συνασπισμός .Ας ασχοληθούμε πιο ενεργά σε ομάδες που δεν έχουν καπέλλα , που στοχεύουν σε απλά ,καθημερινά θέματα και ίσως αυτό αλλάξει κάτι.Η εποχή των μεγάλων τιμονιέρηδων ευτυχώς πέρασε.