Tuesday, November 25, 2008

Turkiye

Διαβάζω το τελευταίο βιβλίο του Ξανθούλη αφιερωμένο στην Κωνσταντινούπολη. Αποκαλυπτικό και ατμοσφαιρικό, πλούσιο σε ιστορικές αναφορές, στέκια, ανεκδοτολογικά στοιχεία, και αναφορές στον σύγχρονο πολιτισμό της Πόλης. Είναι διασκεδαστική η αναφορά του σε μια ιέρεια της μουσικής εκεί, την Bulent Ersoy, μια κυρία με πλουσιότατο βιογραφικό, τη διασημότερη τρανσέξουαλ της Τουρκίας, η οποία έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου το '81 μέσα στη χώρα, εκδιώχθηκε από το σύστημα, αλλά κατορθώνει χάρη στη βαθειά μελαγχολική φωνή και στα...ωραία τραγούδια και στους γάμους με νεαρούς που κάνει να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο σε μια χώρα που η κοινωνική υποκρισία ζεί και βασιλεύει επιτρέποντας τέτοιες "εξαιρέσεις" να χαίρουν ευρείας όσο και ιδιότυπης αποδοχής. Τώρα είναι αγαπημένος ογκόλιθος στα 55 της και είναι κριτής σε μουσικό reality φορώντας ανεκδιήγητες τουαλέτες να κρύψει το αυξανόμενο βάρος της. Ψάχνοντας από περιέργεια έπεσα πάνω στο αυτό βιντεοκλίπ και κατάλαβα ότι η Άντζελα Δημητρίου είναι μεγάλη κλέφτρα ιδεών, πλαστικών και γενικότερα αισθητικής και lifestyle (ή μήπως το αντίστροφο? :) Αν ντουμπλάρει αυτό το άσμα με τη φωνή της στα ελληνικά κανείς δε θα το καταλάβει. Προτείνω να ονομάσουμε τη σύγχρονη κουλτούρα μας ελληνοτουρκική όπως παλιότερα τη βαφτίσαν..ελληνορωμαϊκή.

Χωρίς λόγια!

8 comments:

Antoine said...

Ελληνοτουρκική; Μμμ... ίσως ισχύει, αν και πιστεύω πως έχει αρχίσει να υποχωρεί σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο.
Τι πιστεύεις τελικά;

Natasha said...

Χα χα το τσίμπησε το τεκνάκι η μπουλούκα! Περιπτωσάρα πάντως η Bulent, έχει πολλές τέτοιες καλτ μορφές η Τουρκία.Αν όχι στην κουλτούρα γενικότερα, στη μουσική σίγουρα υπάρχει αλληλεπίδραση Ελλάδας-Τουρκίας.

7Demons said...

Το αγοράσαμε σήμερα!
Θα το διαβάσουμε και θα κάνουμε μια ωραία και κριτική ανταλλαγή απόψεων(κατά προτίμηση στο k44!).

celsius33 said...

antoine, εντάξει υπερβολές το ελληνοτουρκικό, πάντως έχουν έναν έντονο trash συμβολισμό οι Τούρκοι, στο τέλος ο τάφος της αοιδού με έστειλε. Καμμιά ελληνίδα λαϊκή δε θα το κανε αυτό. Πάντως σαφώς έχουμε πάρα πολλά κοινά, μια διαφορά μας είναι η αίσθηση του χρόνου, γιαυτούς κυλάει πιο ανατολίτικα, εμείς βιαζόμαστε πλεόν.Να σαι καλά, και με τις σπουδές.
Nati, καλτιά, έχει και κάτι άλλα βίντεος τύφλα να χει ο Φλωρινιώτης.
Συνάδελφε, τι ωραία. Θα σου αρέσει είναι καλογραμμένο, και είμαι σίγουρος ότι θα ψάξεις και θα θελήσεις να πάρεις στα χέρια σου το περιοδικό Cornucopia (θα δεις..). Θα μιλήσουμε!

greek-GAYLOLITA said...

Ο Zeki Muren θα είναι ευτυχισμενος για την επιγονο του:-)

celsius33 said...

ggl, δεν τον ήξερα, αλλά τον είδα στο tube, χωρίς λόγια ξανά. Αυτό το ροζ δεν έχει όμοιο:
http://www.youtube.com/watch?v=C-Q07dbKwow&feature=related

apple130674 said...

色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室

I LOVE YOU said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室