Saturday, April 10, 2010

Just wondering.

Τι ωραίο που είναι το soundtrack του abrazos rotos..., διαβάζω τη "δυνατότητα ενός νησιού" του Μισέλ Ουελμπέκ, ο ήρωας έχει κάτι από κόμικ καταστροφής, ένας επαγγελματίας προβοκάτορας, που σιχαίνεται το γήρας του, ζηλεύει ότι είναι κάτω από 25 χρονών, γι'αυτόν νόημα της ζωής είναι το πουλί του να βρίσκεται στο στόμα μιας γυναίκας, άντρας=επιθυμία να είσαι συνέχεια μέσα σε ένα κόλπο, τρομερό, πεπεισμένος ότι η ζωή μόνο έτσι είναι αληθινή, ορμόνες, εκφορτίσεις.. το συναίσθημα είναι μπελάς, ο σύγχρονος κόσμος τα χει αποπροσανατολίσει όλα, παιδιά, λεφτά, όλα έχουν γίνει και όλα φέρνουν όλο και περισσότερα προβλήματα, το ένα αδιέξοδο γεννά ένα χειρότερο...είναι εντυπωσιακά προβοκάτορας ο Ουελμπέκ, καλό βιβλίο, θυμίζει Σελίν αλλά στο πιο καρτουνίστικο λόγω 21ου αιώνα..έχει και επιστημονική φαντασία μέσα, αν έλληνας συγγραφέας έβγαινε να μιλήσει έτσι θα γινόταν χαμός, άσε που η χώρα δεν πρόκειται να θρέψει τέτοια αντιδραστικά μυαλά με άποψη και κόνσεπτ, η σώτη υπάρχει αλλά είναι σοφτ, παραμένει ελληνίδα με φαμίλια και τέτοια βάρη και στη γραφή της, ο Ουελμπέκ είναι πλανήτης μόνος, ολομόναχος, μόνο μια άγρια ανταγωνιστική αλλά και φιλελεύθερη κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει τέτοιον αντιδραστικό λόγο, τέτοιο χειμαρώδη θυμό που στο τέλος αναρωτιέσαι πόσο αληθινός είναι.

Τελικά ότι πιο "ορίτζιναλ" έχει βγει τελευταία σαν ιδεολογική πλατφόρμα και παρουσίαση στη χώρα είναι η Τζούλια, το ελληνικό ξανθό ελλειπές ανορθόγραφο άλτερ έγκο ενός βουβού Ουελμπέκ, η απόλυτη απενοχοποιημένη φαντασίωση του συγγραφέα, ο ένας το ρίχνει στο μυαλό η άλλη στο κορμί. Μια κουβεντούλα Ουελμπέκ Τζούλιας στις κάμερες πιστεύω θα γινόταν παγκόσμιο instant classic.

6 comments:

gaykarkinos7 said...

Εξαιρετική μουσική!
Την Καλημέρα μου!

nikos said...

Μπορώ να έχω μια σειρά από αντιρρήσεις; Και στη Γαλλία χαμός έγινε, τουλάχιστον με τα πρώτα βιβλία του. Ίσως γιατί δεν είναι τόσο άγρια ανταγωνιστική ούτε τόσο φιλελεύθερη όσο νομίζουμε (σίγουρα πάντως περισσότερο φιλελεύθερη από την Ελλαδίτσα μας...). Έχοντας διαβάσει Ουελμπέκ, πιστεύω ότι δεν είναι τίποτε άλλο από έναν Γάλλο Νταν Μπράουν, με τις απαραίτητες αναλογίες βέβαια. Υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο με στόχο να προκαλέσει (;), σε βαθμό που καταντά προκλητική. Άλλωστε, όπως γράφεις κι εσύ, "στο τέλος αναρωτιέσαι πόσο αληθινός είναι". Καλή σου Κυριακή

kyzikos said...

αυτόν τον παραλληλισμό στο τέλος, αν και δεν έχω διαβάσει Ουελμπέκ, με εκπλήσσει και μόνο που το σκέφτηκες.

celsius33 said...

gaykarikinos την καλησπέρα μου¨)
νίκος, Συμφωνώ γενικά πρόκειται για ένα μεγάλο προβοκάτορα, τη μύγα που ενοχλεί την πλάτη του ζώου-κοινωνίας, απλά αναρωτιέμαι δε θα χρειαζόμασταν και μεις σαν χώρα κάποια τέτοια μυαλά γύρω από τους οποίους να συσπειρώνεται ο διαλογος, η δράση, η αντίδραση και να, η μόνη που ήρθε στο μυαλό μου είναι η παλαβή έξυπνη Τζούλια, που σαν γνήσια περφόρμερ μας εξαναγκάζει να ασχοληθούμε μαζί της και να σκεφτούμε λίγο για το τι ακριβώς παίζεται σήμερα...καλησπέρα
κυζικε, ήταν αναπόφευκτη η σύγκριση, τι να σκεφτώ τους ράδιο αρβύλα ή μήπως τον πανούση?? Μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι και να μας διαφεύγουν..πιστεύω τέτοια μυαλά σαν τον ουελμπέκ με την ειλικρίνεια τους και την προκλητικότητα τους αλλά πάνω απόλα με την ευφυία τους είναι απαραίτητα, το ξέραν και οι αρχαίοι έλληνες αυτό...φιλιά πολλά! αλήθεια στη γερμανία υπάρχει κάποια τέτοια φωνή (λέγεται ότι είναι πιο συντηρητική κοινωνία, χωρίς την παράδοση στα ατομικά δικαιώματα των γάλλων)

fuzzy burlesque said...

αν και νομιζω πως το συγκεκριμενο βιβλιο βρισκει τον ουελμπεκ ντεφορμε.

Katerina Kaskantiri said...

My pussy and ass are always on fire and only a lot of hot cum can make me cool again. Ask for me and I will love you long time. Me suck your cock and balls and let you do whatever you want to my dirty holes. Ask for Katerina Kaskantiri, the best and cheapest slut of Corinth, Greece (daughter of Nikoletta Marra & Dimitris Kaskantiris from Corinth, Greece). I offer my services at summer time in the beautiful brothel island of Mykonos and at winter, either at the capital city of Athens or at my hometown Corinth (both in Greece).

Don't hesitate to contact me for appointment to my Facebook page (https://www.facebook.com/katerina.sketo) and you will see that I am worth every single drop of cum. I am a white trash but I am a good fuck!