Monday, July 16, 2007

Τήλος Δωδεκάνησα

Προορισμοί της ησυχίας , της πέτρας , αρχικά αγέλαστοι , η όποια γκλαμουριά πάει περίπατο , μένει ο κάματος από το υπέροχο περπάτημα μέσα στα βουνά την ώρα που όλα είναι χρυσά, πριν τη δύση , εξαιρετικό φαγητό , ωραίοι αργοί άνθρωποι. Κάτι σαν εσωτερικός αθλητισμός με ήπια μέσα , ψυχή και σώμα , αυτιά και μάτια και αφή. Και όλα στην παλάμη μέσα , όλα του χεριού σου , και οι ανάγκες λιγοστές , και κάθε μέρα και λιγότερες...ένα βιβλίο το σινεμά της φαντασίας , μέχρι που έρχεται η μέρα για να φύγεις , γρήγορα γρήγορα ...Η Ρόδος απέναντι πράσινη , ιπποτική , φτηνιάρα και ένδοξη σε κρατά για λίγο στην ομορφιά της και σε στέλνει πίσω στην Αθήνα και στην αναμονή της επόμενης εξόρμησης. Αρχίζει και το φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας ..










12 comments:

Cinestef said...

Ααααααχχχχχ, με ταξίδεψεςςςςςςςς!!!

Merci mon ami!

Anonymous said...

Ωραίο το ταξιδάκι σου σε ένα από τα πολλά "αφανή" νησιά της χώρας μας.Αξίζουν αυτοί οι τόποι,αληθινοί ανθρώποι,αναλλοίωτη φύση,μακριά από κάθε γκλαμουριά και προσποίηση.

hotel iris said...

Tο όμορφο το χρώμα της θάλασσας των δωδεκαννήσων...
Από ό,τι βλέπω είχατε σαν βάση τα λειβάδια, νομίζω πως στην δεύτερη φωτογραφία βλέπω την αγαπημένη παραλία της Ερίστου που τέτοια εποχή πρέπει να είναιακόμη ήσυχη, αν και από τα μπαλκόνια του μεγάλου χωριού διαγράφεται ολοκάθαρα...
Αν καταφέρατε να πάτε στο μοναστήρι θέλω ανταπόκριση πάραυτα
και καλή συνέχεια διακοπών μετά το χαμένο νησί!

celsius33 said...

cinestef , και στα δικά σου τώρα ,
nati εσείς που???
tiffoeus , πολύ ενημερωμένος ! άσε έβλεπα τις σκηνές στην εριστό και ζήλευα , τον αύγουστο γίνεται χαμός εκεί. Θα βάλω πικς από τη μονή που θέλεις σύντομα , βοήθεια μας :)Ετοιμάζεσαι για κάπου ?

hotel iris said...

πριν από δυο καλοκαίρια ήμουν εκεί για δέκα μέρες, δυστυχώς Αύγουστο και με πολύ κόσμο και ήταν δύσκολο να κατασκηνώσω γιατί δεν υπήρχαν πια καβάντζες…οπότε αποφάσισα να μην ανοίξω καθόλου την σκηνή μου και δεν μου χρειάστηκε [υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον ύπνο κάτω από τα αστέρια;], αφήνοντας τα πράγματά μου κάτω από ένα αρμυρίκι στην δεξιά πλευρά(που δεν επιτρεπόταν το στήσιμο) και περνώντας όλη μου τη μέρα στην αριστερή μεριά. Από τις καλύτερες εμπειρίες μου από τις τουαλέτες και το λάστιχο για να πλυθείς (δεν είχε ντουσιέρες) τους κοινόχρηστους δλδ χώρους που ήταν ευθύνη των κατασκηνωτών. Κάτι που παρεμπίπτοντος δεν συναντάς εύκολα ακόμα και στα οργανωμένα…πως το λένε αυτό; Σεβασμός στον επόμενο!!!
Άλλη εικόνα τα υπέροχα κρινάκια που ξεμύτιζαν ανάμεσα στις σκηνές και που βγαίνανε μέσα από την άμμο…
Συμβουλές προς ναυλωμένους: το βράδυ καλύτερα να απομακρυνόμαστε από το αρμυρίκι μας, ειδικά σε νοτιά, όταν δεν έχουμε στήσει σκηνή, γιατί η βραδινή υγρασία μετατρέπεται σε στάλες που πέφτουν πάνω μας χαλώντας μας το καλό μας ύπνο!

Κατά τ΄ άλλα παραμένω εντός…

Aντώνης said...

Μήπως η Τήλος με καλεί;;;;

Desposini Savio said...

α καλέ είναι πανέμορφα εκεί...

etalon said...

ενα απο τα 4 συγκλονιστικα νησια μας που δεν εχουν αναλυφθει απο αυτους που ΔΕΝ πρεπει. Ευτυχως. Ειδικαη Τηλος επειδη ειναικαι μακρια υπάρχει επλίδα να παραμεινει ΑΥΤΟ το ποιημα...
σ ευχαριστω που δεν εγραψες ονοματα και λεπτομέρειες και τοπονυμια. Ας την ανακαλύψουν οι τολμηροι κι οι ευαίσθητοι της ηδονης...

speira said...

Απίστευτη η παραλία της Ερίστου. Κέλσιε πήγαινε και στην ταβέρνα του Αντώνη για φαγητό, κι αν παίζει ακόμα το ταχύπλοο που κανει δρομολογια στην περιοχη, πετάξου μέχρι τη Νίσυρο και τη Σύμη, άντε παλλικάρι μου γιατι εγώ αργώ ακόμα.

Alex A. said...

Θέλω διακοπές, τώρα! Οι φωτογραφίες σου με κάνουν να συνειδητοποιώ την ανάγκη μου...

Καλή Καλαμάτα!

gitsaki said...

Ωραίες φωτογραφίες,ωραία τοπία!
Θέλω κι άλλες διακοπές!

Tamara de Lempicka said...

αν εισαι Καλαματα ακομα, πες της δεν αργω...
καλα να περνας...
:-)