Sunday, May 6, 2007

Shark-ozy


Κυριακή βράδυ και η Ομόνοια γεμίζει από τους Παναθηναϊκούς , ενώ η Place de la Concorde στο Παρίσι από Σαρκοζικούς. Με τις εκλογές στη Γαλλία υπάρχει μια πόλωση , οι Σαρκοζικοί μπροστά στις κάμερες του TV5 τον θεωρούν τον επόμενο επαναθεμελιωτή της χώρας με τη χαμένη τιμή και δόξα. Οπαδοί της Σεγκολέν από την άλλη λένε άλλος ότι ντρέπεται που η Γαλλία έχει φτάσει σ αυτό το σημείο να βγάζει βαρβάρους για προέδρους , άλλος ότι μια Γαλλία που ψηφίζει με τέτοιο morale τον αφήνει ξένο στην ίδια του τη χώρα. Θα δείξει.
Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης , αλλά κανένα κοινό κανάλι δεν έδειξε τον αγώνα. Μόνο το supersport. Δεν το χω ,δεν είδα.
Μ αρέσουν οι σκηνές από ψηλά, πλατείες με κόσμο από ψηλά , πόλεις από ψηλά , εκεί που οι άνθρωποι γίνονται ψηφίδες και το ειδικό χάνεται μέσα στο γενικό της μαζικής επίδρασης. Έχουν κάτι το ανακουφιστικό οι σκηνές από ψηλά των γεγονότων , εξαφανίζουν την υποκειμενικότητα του νικητή , το φανατισμό και την αγριάδα της παρέας κάτω, και απλά αποτυπώνουν ένα θέαμα σε μήκος και πλάτος. Εικόνα και όγκος . Σαν μια αγέλη από ζέβρες που τρέχουν στη σαβάνα σ αυτά τα ωραία ντοκιμαντέρ. Η σαν μια σειρά από χιλιάδες φλαμίγκος σε μια λίμνη . Zωικός που είναι τελικά ο άνθρωπος. Χαίρεται , τρώει , κυνηγά , σκοτώνει συνήθως για την αγέλη του , όλα για να ανήκει σ αυτήν τα κάνει.

10 comments:

speira said...

Όλα για να βρει λύσεις στη μοναξια του, δρόμους που να αποσωβούν το μονήρες.

hotel iris said...

Καλή βδομάδα cel.
Δυστυχώς ούτε με ξανθιά μακριά μπερούκα δεν γίνεται συμπαθητικός:(

s_k said...

δωστε οπιο στην αγελη.

Desposini Savio said...

Shark-ozy όπως το λες!

και ναι, είναι ωραίο να βλέπεις τη μάζα από μακρυά. Από μακρυά όμως...

Alex A. said...

Προτιμώ να τρέχω στο άλσος Συγγρού παρά σαν ζέβρα στο πλήθος... Κι άμα έχω και παρέα, ακόμα καλύτερα :) Καλημέρα!

kerasia said...

Θεωρώ υπέροχο τον τρόπο σου να ξεφεύγεις από το θέμα

celsius33 said...

napoleonteious xairetismous se olous , nicolas shark-ozy :)

mondo said...

ζωικό βασίλειο εις διπλούν μέσω εικόνας.

Lote Alcarin said...

Θα μας δώσετε μια συνέντευξη?

celsius33 said...

lote , bien sur mademoiselle ,
mondo, bienvenue!