Tuesday, February 26, 2008

page 123


σελίδα 123 λοιπόν με τη σειρά μου για το Δαίμονα και την rainman,



Μέγαρο Γιακουμπιάν μια χαρά βιβλίο και τοιχογραφία των ανθρώπων μιας μεγάλης, φτωχής, ιστορικής χώρας σαν την Αίγυπτο, βέβαια δεν πάυεις να σκέφτεσαι ότι το παιχνίδι της απρόσωπης εξουσίας και του χρήματος με τις ζωές του απλού κοσμάκη που κακοπερνάει έχει και αντιστοιχίες στην Ελλάδα. Ίσως μοιάζουμε περισσότερο με την Αίγυπτο παρά στην Αυστρία, ο τρόπος παρουσίασης των ανθρώπων πάντως θυμίζει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία του 60, μόνο που εδώ σαν καλό βιβλίο που είναι πάει βαθύτερα.

Μιλάει ένας ιμάμης φανατικός μουσουλμάνος ο οποίος κάνει προσυλητισμό σε απογοητευένους νέους του Καϊρου με απώτερο σκοπό να τους χρησιμοποιήσει για μάρτυρες...

Αγαπημένα μου παιδιά θέλω να αναρωτηθείτε όλοι σας το εξής:" Πόσα χρόνια ζει ένας άνθρωπος σ αυτή τη γη?"
"Η απάντηση είναι ότι, κατά τις πιο αισιόδοξες προβέψεις, ο μέσος όρος προσδόκιμου ζωής δεν ξεπερνά τα εβδομήντα χρόνια.Κι αυτό το διάστημα, άμα το καλοσκεφτούμε, είναι πολύ συντομο, χώρια που κάποιος μπορεί να προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή να πάθει ένα ατύχημα και να πεθάνει. Αν ρωτησετε τους γνωστούς και τους φίλους σας, θα βρείτε αρκετούς που πέθαναν ξαφνικά ενώ ήταν νέοι, και που κανένας απ'αυτούς δεν είχε διανοηθεί ποτέ ότι θα πέθαινε νέος."

3 comments:

etalon said...

Η απαντηση σου ηταν η αιτια να παω να δω την ταινία. Απλα μαγευτικα.
Σημ: Τα παραπανω comments απο το δικο μου,εκ πειρας ,σου προτεινω να τα διαγραψεις χωρις να κανεις κλικ πανω τους. Περιεχουν ιους.

revqueer said...

Όντως αρκετά τρομακτικό αν το αναλογιστεί κανείς!

Anonymous said...

Θέση blog σας προσφέρει το ίδιο υποβάλει το άλλο συντάκτη του άρθρου, αλλά εγώ σαν σας πολύ καλύτερα.