Monday, March 31, 2008

Χειρότεροι από Ζώα


Αφιερωμένο στον Άνθιμο, τον mister "χειρότεροι από τα ζώα " μέσα από το blog του Fuzzy Burlesque. Καλές βουτιές μητροπολίτη, και πιο κάτω, σε παίρνει..


...Ούτε είδε ούτε άκουσε ούτε έμαθε πως ο μοναδικός του επιτάφιος ήταν μια επιστολή του επισκόπου του Ίβα Όα στους ανωτέρους του, την οποία, όταν πέρασαν τα χρόνια και ο Κοκέ (Γκογκέν) ήταν πλέον διάσημος, τον εγκωμίαζαν και τον μελετούσαν, και τους πίνακες του τους διεκδικούσαν συλλέκτες και μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι οι βιογράφοι του θα παρέθεταν ως σύμβολο του πόσο άδικη είναι μερικές φορές η μοίρα με τους καλλιτέχνες που ονειρεύονται να βρουν τον Παράδεισο πάνω σε τούτη την επίγεια κοιλάδα των δακρύων: " Το μοναδικό αξιοσημείωτο που συνέβη τελευταία σε αυτό το νησί ήταν ο αιφνίδιος θάνατος ενός ατόμου ονόματι Πολ Γκογκέν, ενός καλλιτέχνη που έχαιρε εκτίμησης αλλά ήταν εχθρός του Θεού και όλων όσα είναι ευπρεπή πάνω σε αυτή τη γη".

Μάριο Βάργκας Λιόσα , τελευταία παράγραφος, "Ο παράδεισος στην άλλη γωνία"

8 comments:

cobden said...

Ο Άνθιμος κάθε εβδομάδα θα μας χαρίσει και από μια αλησμόνητη δήλωση!
Ωραίο το απόσπασμα που διάλεξες από το βιβλίο του Γιόσα!

Tradescadia said...

Βασικά, εγώ δεν έχω δικαίωμα λόγου, μια που συγκαταλέγομαι πλέον επισήμως στις "πόρνες". Τολμώ και συζώ αστεφάνωτη χωρίς την ευλογία τους (μη χέ..). Οπότε, σκύβω ταπεινά το κεφάλι και σιωπώ...

celsius33 said...

χαίρομαι που σου άρεσε Τόρυ. Εξαιρετικό βιβλίο (εσύ συνέστησες το συγγραφέα αν θυμάσαι). Ούτε mail διαμαρτυρίας δε θα μπω στον κόπο να γράψω, φτάνει τόσο σάλιο για τον άνθιμο.
Tradescadia, τώρα που έρχεται Πάσχα έχεις μια ευκαιρία να ταυτιστείς με τη Μαγδαληνή και να αλλάξεις δρόμο σκέψου το ..για το φίλο σου δεν σχολιάζω :)

s_k said...

και να θελουμε να τον δουμε μας τον κρυβουν.

revqueer said...

Το έγραψα και κάπου αλλού, τέτοιες ακραίες δηλώσεις γυρίζουν μπουμερανγκ!

hotel iris said...

δεν πανα κουρεύεται λέω γω ο παπαστρούμφ...πολύ σημασία του δίνουμε!
μερικοί θα έχουν πάντα στο μυαλό και τη ψυχή τους μεσαίωνα και γι αυτούς δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Καλό Μήνα αγορίνα!!

Antoine said...

Να φανταστώ πως είσαι σε μια περίοδο που μελετάς τον Γκωγκέν; Αν συμβαίνει όντως αυτό, τότε σε καταλαβαίνω. Περνάω και εγώ ανάλογες φάσεις.

Και μια ερωτησούλα καινούργιε μου ηλεκτρονικέ φίλε! Στη φωτογραφία με τη χιονισμένη Αθήνα είσαι ο εκ δεξιών ή εξ ευωνύμων;

Σε χαιρετώ...

celsius33 said...

χαιρετισμούς mr ρέβη, tiffoeus, fuzzy,
antoine, gauguin kαι Λένα Πλάτωνος τωρινές εμμονές. Ελπίζω και σταθερές :)