Tuesday, March 13, 2007

Για μια φάκα

Η ιδέα ότι στο παιδικό δωμάτιο στο πατρικό σπίτι υπάρχει ένα ποντίκι δε μου αρέσει καθόλου. Ξύπνησα από τις έξι από ένα συριστικό ήχο , που με τρόμαξε , σκέφτηκα ότι μάλλον θα ναι το φάντασμα του πατέρα μου που θα θέλει να μου πει δυο λόγια , μακάρι να ταν έτσι , θα πίστευα εύκολα έτσι και αλλιώς σε έναν παράλληλο αόρατο κόσμο αρκεί να είχα μια απόδειξη αντιληπτική ,αλλά τελικά ήταν ένα μικρό χειροπιαστό ποντικάκι πίσω από ένα βάζο με αποξηραμένα λουλούδια στη βιβλιοθήκη. Το κακό έγινε πάλι από τα χαράματα ξύπνησα , εχτές στην Κομοτηνή το ίδιο από κομπρεσέρ και χτίσιμο διπλανής πολυκατοικίας. Θα κοιμηθούμε στην πατρίδα ή όχι? Άκου εκεί ποντίκι ....και η γάτα σην Αθήνα άνεργη.
Πάω για φάκα ..
α ρε μάνα θες βοήθεια για το σπίτι, πάλιωσαν όλα, ο κήπος θέριεψε , η αποθήκη γέμισε , οργανισμοί περιτριγυρίζουν , τα κρεβάτια δε μας χωράνε ..να σαι καλά να στέκεσαι δυνατή στο σπίτι αυτό.

11 comments:

Anonymous said...

Άντε τυχερέ θα έχεις και παρέα...

Desposini Savio said...

Εκτός από τη φάκα, να πάρεις και λίγο σπέσιαλ ροκφόρ ή παρμεζάνα...
Τουλάχιστον το ποντίκι να σας εγκαταλείψει θεαματικά, τρώγοντας το καλύτερο έδεσμα στις τελευταίες στιγμές του.
:)

stefan said...

μάλλον θα πρέπει να ανασκουμπωθείς να ξεχορταριάσεις το κήπο , έτσι κάνουν οι γιοί στην Εσπερία xaxaxa

Rainman said...

κρίμα το κακόμοιρο το ποντικάκι, εγώ στη θέση σου θα το αντιμετώπιζα σαν pet.

celsius33 said...

προτιμάει τη γραβιέρα κρήτης από φέτα , γκουρμέ ποντίκι βρέθηκε στο δωμάτιο μου.

fuzzy burlesque said...

αλλος σε μικρη φακα, αλλος σε μεγαλη!

just me said...

Το έχω ζήσει το σενάριο ακριβώς έτσι, με ένα.. ζευγάρι, μάλιστα, ποντικιών στο πατρικό σπίτι που είχε μείνει για μήνες κλειστό, κάποιο διάστημα μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Το φοβερό ήταν ότι πέθαινα από όλα αυτά τα αισθήματα που σου προξενούν τα δύστυχα τρωκτικά, και από την άλλη δεν μπορούσα ούτε να σκεφτώ να τα εξολοθρεύσω.
Και όπως έγραψα κάπου αλλού, τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε ένας πονετικός (προς εμένα) και άσπλαγχνος προς τα ποντικάκια γείτονας, στον οποίο η εξάχρονη κόρη του έκανε μούτρα, που "σκότωσε" τα ξαδέλφια του Μίκυ Μάους. Σχιζοφρένεια!

Anonymous said...

Μπλιάχ!
θα σου έστελνα τη Μπιζού, την πιο χοντρή γάτα του κόσμου, αλλά μένουμε μακριά. Θα το έτρωγε άνετα, εδώ κοντεύει να φάει κ εμένα

celsius33 said...

just me , χαχα! εδώ με γαριδάκια ποντικοφάρμακου και το δωμάτιο έχει παροπλιστεί.
zoi20 , ευχαριστώ για την Μπαλού , μήπως να της κάνεις μια διαιτούλα όμως ?? Για μένα υπάρχει η Σέλμα στην Αθήνα , κατα πώς φαίνεται εντυπωσιακά πιο αδύνατη !

Alex A. said...

Σε νιώθω με τη μάνα σου... Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, πάντως. Το ξέρεις, έτσι δεν είναι;

celsius33 said...

Alex , σωστή παρατήρηση, το παρήγορο είναι ότι έχει ένα εγγόνι από την αδερφή μου και της δίνει μεγάλη χαρά. Όντως δεν μπορώ να κάνω πολλά , έχω μια ενοχή μόνο για αυτά που δε θα κάνω αν αρρωστήσει και εγώ θα είμαι μακρυά . Αλλά δόξα το θεό να λέμε so far . Τα χαιρετίσματα μου !