Saturday, February 23, 2008

101 Ανάρτηση


Έτσι γράφει ο μετρητής 101 αναρτήσεις σε κάτι που ακόμα είναι ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς για μένα, με τα ενδιάμεσα μαζί.
Η κυρία στη φωτογραφία είναι Δανέζα, χαίρεται σαν παιδάκι και μου δείχνει την αντιγραφή της του Πικάσο από το μπαλκόνι της σ'ένα διαμέρισμα πάνω σ'ένα κανάλι της Κοπενχάγης, 2005 πρέπει να ναι. Χαρά και παιχνίδι, ναι οι εποχές είναι δύσκολες, η πόλη και η ζωή εκβαρβαρίζονται, απολυτοποιούνται οι φόβοι, σπρώχνει ο ένας τον άλλον παντού, στις δουλειές, στα τρένα, στους δρόμους στα σούπερμάρκετ. Επιμένω ακόμη ότι πράγματα που τους δίνουμε την ενεργητική μας προσοχή και φροντίδα, δε μας απογοητεύουν και μας θρέφουν, να αντέχουμε και να αναπτυσσόμαστε. Ενεργητική διάθεση και επιθυμία να μαθαίνει κανείς νομίζω είναι προαπαιτούμενο χαράς, σαν την περιχαρή κυρία που στη σύνταξη τη βρίσκει με το να ζωγραφίζει το μαέστρο από τα λευκώματα της βιβλιοθήκης της.

11 comments:

7Demons said...

Η Κυρία στο μπαλκόνι είναι μία κούκλα που αμέσως μπήκε στην καρδιά μας,κρατώντας τον Θείο-Pablo.

Εσύ όμως(που είσαι απο καιρό στην καρδιά μας) έχεις πρόσκληση σε παιγχνίδι.
Τρέξε!

7Demons said...

Επίσης:

ΝΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΟΥΚΛΕ!!!!

Ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο εκτός απο κομψότητα,διδάσκει και πολλά άλλα!!!

Desposini Savio said...

τελειο τελειο τελεια φώτο.
αυτό είναι... χαμόγελο για το κατόρθωμα

hotel iris said...

να χεις κέφι και καλή διάθεση, όπως μου προκάλεσες μ΄ αυτές σου τις γραμμές, Καλή βδομάδα cel!

Anonymous said...

Μπράβο πολύ καλή η μανδάμ!Και πολύ σωστή η ατάκα σου περί ενεργητικής φροντίδας.Αυτό ακριβώς χρειάζεται η καθημερινότητα ανθρώπων που μιζεριάζουν.

celsius33 said...

δαίμονα, εσύ με τον Πάμπλο έχεις μια λατρεία το χουμε καταλάβει, είναι μοναδικός, σ ευχαριστώ για ότι λες. Απλά προσπαθώ να βγαίνει μια θετική σούμα από τα λίγα που γράφω.
Δεσποσύνη, το χαμόγελο είναι παιδικό δεν είναι, θα συμφωνείς ότι τέτοια χαμόγελα τα χουμε παραπάνω ανάγκη γύρω μας, εδώ έχουμε την τάση να χουμε καλά νιάτα και οι μεγάλες ηλικίες να σουφρώνουν τα χείλη επικίνδυνα- και να το ρίχνουν στη μάσα και στην τιβι και στην κριτική. Γουστάρω χαμόγελα..
Τiffoeus, δεν ήρθες και σου χα και καλή γνωριμία. Next time!
Νατι, τα διαβάσματα σου εσύ :)μεταξύ των υπολοίπων δραστηριοτήτων σου!

stefan said...

ευχομαι να κανεις παντα ομορφα σχολια γεματα ευαισθησια και να μας δειχνεις μια πιο ανθρωπινη και ουσιαστικη πραγματικοτητα , Σε ευχαριστουμε de profundis

3 parties a day said...

Μια χαρά μας τα είπες...

s_k said...

να εισαι εδω να (μας) μαθαινεις.

etalon said...

«Μακροπρόθεσμα θα επικρατήσει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Είναι κάτι το οποίο θα ρυθμιστεί από την ίδια την αγορά. Οι περιορισμοί, εάν συνεχιστούν, θα έχουν αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα μειωθούν οι επενδύσεις. Οι δυνάμεις της αγοράς θα λειτουργήσουν εις βάρος της λογοκρισίας. Εάν μια χώρα θέλει να έχει αναπτυγμένη και ανταγωνιστική οικονομία, τότε πρέπει να αφήσει το ίντερνετ ανοικτό»
Μπιλ Γκέιτς.
Microsoft


ελπίζω σε 10000 αναρτησεις ελευθερες και γεματες ποιοτητα οπως οι μεχρι τωρα δικες σου.
Προσωπικα σ'ευχαριστω αν και δε αφηνω σχόλια πάντα σε διαβαζω.

celsius33 said...

σας ευχαριστώ παιδιά, να στε καλά και να διαβαζόμαστε:)