Friday, January 12, 2007


Τελώ λίγο εν συγχύσει τούτες τις μέρες για διάφορους λόγους , που δε χρήζουν δημόσιας ανάπτυξης , είμαι κατά τον μπλογκς που γράφουν οι χρήστες σήμερα ξύπνησα έτσι και ένιωσα έτσι και μου πε αυτό και του πα το άλλο , εκτός αν έχει ένα συμπέρασμα και ένα δίδαγμα η όλη ιστορία , αν είναι για ημερολόγιο τα γράφω σε ένα καινούργιο του 2007 που μου φέρανε...εν τούτοις τη σύγχυση σήμερα μετρίασε η ακρόαση της Lamia Bedioui της γλυκύτατης Τυνήσιας τραγουδίστριας που ζει στην Ελλάδα , στο μπαράκι του Βασίλη στη Διδότου. Τραγούδησε συνοδεία δύο μουσικών κρουστών , του Σόλη Μπαρκή και του Νίκου Σουλιώτη υπέροχες μελωδίες από τη Βόρεια Αφρική , Ισπανία Παλαιστίνη Νότια Γαλλία μέχρι και Λαπωνέζικο σκοπό. Η φωνή της είναι τόσο δουλεμένη , τόσο λεπτή , τόσο θαύμα που την κοιτούσα με ανοιχτό το στόμα, ένα ταξίδι ήχων , παραδομένο σε ένα κόσμο πνευμάτων , ιστοριών και επιρροών από τη χώρα της και ελεγχόμενης έξαψης. Τα κρουστά ήταν πρωτότυπα , περίεργα μέχρι και σύνεργα κουζίνας επιστράτευσαν οι δυο παιχνιδιάρηδες μουσικοί και εξελίχτηκε μια βραδυά υπέροχη και ταξιδιάρικη.

4 comments:

Anonymous said...

Ε να, τετοια τυχερα εχετε οι Αθηναιοι.
:)

Alex A. said...

Η Lamia κάποτε, παλιά, τραγουδούσε σε ένα υπέροχο μικρό μαγαζί στην Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή, που το έλεγαν Πινακοθήκη, και στο οποίο ήμουν τακτικός θαμώνας. Έκτοτα την είχα χάσει... σε ευχαριστώ που μου την ξαναθύμισες και μπράβο για το πολύ ενδιαφέρον blog σου. Θα σε διαβάζω!

celsius33 said...

alex , apo to link pou exw gia th Lamia anaferei oti tha kanei alles 3 emfaniseis sto mparaki tou vasilh ton epomeno mhna , des ekei gia hmeromhnies , einai exairetika tragoudia kai fwni .Efxaristw poly kai gia to compliman :)

Alex A. said...

Celsius θα το ψάξω μόλις γυρίσω Ελλάδα, να'σαι καλά!